Lite info om oss...
                                                                                        Stormvallen AB

Stormvallen AB grundades 1987 och har varit i familjen Kösters ägo sedan dess. Verksamheten har varierat, bland annat ägde vi Instantia Creditsystem AB som sedan fusioneras med Visma Collectors. Vi har även hyrt ut semesterboende på skärgårdsön Åstol. Nuförtiden koncentrerar vi verksamheten till konsultverksamhet inom bl a IT, gården och dess hund- och hästverksamhet och andra administrativa tjänster. Senaste investering är en agilitybana i lättmetall som står i ridhuset. Bolaget har F-skattsedel och är momsregistrerat. Konsult- och kreditverksamhet bedrivs under namnet Intellegimus (registrerad bifirma).

Vi har sponsrat en del SBK-arrangemang:
Bruks-SM 2006: Skyddsfiguranterna i svenskskyddet fick kläder och skyddsärmar från oss. Vinnaren fick en skyddsärm.
Kindslägret 2007: Sponsor inkl framtagning av T-shirts till deltagarna.

    

En fördel med SM-uppdrag och SM-sponsring är att man ibland har tur att synas på Brukshundens förstasida.

Jörgen Köster

Förutom huvudinstruktör på Stormvallen anlitas jag av externa läger för träning av både tävlings- och tjänstehundar inom skydds. Min bakgrund i SBK är att jag är SBK Tävlingsledare A, SBK Bruksprovsdomare 1B, SBK Skyddshundsfigurant. Som figurant har jag haft nöjet att gå på ett stort antal tävlingar, bl a SSM 2004 i Nässjö men framförallt på Skydds-SM 2005 i Värnamo och SM 2007 i Piteå samt SM 2009 i Falkenberg. Förutom detta utbildar jag skyddshundsfiguranter i Västra Distriktet, har varit examinator för figuranter och hållit en hel del föreläsningar och uppvisningar på lokalklubbar om skydds. Jag har tävlat Karins hund Timma, Hedeforsens Silla, i elitklass skydds... kanske lite fusk eftersom det är lätt att ta över en hund som går i elitklass redan... :-)

Jag brinner för att instruera och coacha inom skyddshundssporten, och som ni kan läsa om under vår träningsfilosofi så står vi fast vid att "där förståndet slutar tar våldet vid".

Förutom detta har jag suttit som både sekreterare och kassör i styrelsen i SBK lokalklubbar, och arrangerat fler brukstävlingar än jag kan komma ihåg. Roligaste arrangemanget hittils var en skyddstävling alla klasser som avgjordes här på Stormvallen 2008.

Förutom hunderiet så arbetar jag med IT- och databasfrågor och kreditupplysningsrelaterade frågor, områden jag varit engagerad yrkesmässigt i sedan mitten av 1980-talet. Dessutom har jag skrivit en kriminalroman som heter "Utanför Korosten".

utanforkorosten

Boken finns att köpa direkt från oss för 200 kr inklusive moms plus frakt.

Karin Köster

Jag ägnar mycket av min tid till att utbilda våra hästar och hundar, sköta det administrativa kring Stormvallen och annat som hör till i en sådan här verksamhet på en sådan här anläggning. Jag tävlar i bruks, senast med med Balder som kör lägre klass skydds, och innan dess så körde jag upp Timma till elitklass skydds innan jag överlät hennes fortsatta tävlande på Jörgen (som ibland mumlar något om icke perfekta transporter och sporadiska tjuvstarter, men då förstår jag inte alls vad han menar utan det måste handla om beteenden som han lärt in i efterhand). Jag är icke aktiv Mentaltestledare och Tävlingssekreterare. Jag har varit med i SBK i drygt 20 år, och en sak som få av våra kunder kanske vet är att jag i botten är Agilityinstruktör... :-)